Noi taxe pentru eliberarea licențelor de emisie

  • 05 August 2013 09:55
Noi taxe pentru eliberarea licențelor de emisie

Consiliul Coordonator al Audiovizualului va propune ca taxele pentru eliberarea licențelor de emisie să fie diferențiate, în funcție de raza de acoperire, transmite IPN. În prezent, toți radiodifuzorii plătesc aceeași taxă - 2500 de lei.

 

 

Președintele Consiliului, Marian Pocaznoi, a declarat CCA a elaborat proiectul unui nou concept în acest sens care va fi depus în Parlament în luna septembrie.

Proiectul a fost trimis pentru informare radiodifuzorilor, societății civile, Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Centrului Național Anticorupție.

Marian Pocaznoi a spus că nu este echitabil ca o televiziune locală și una cu acoperire națională să plătească aceeași taxă pentru licență. Conceptul prevede și majorarea taxelor: pentru radiodifuzorii locali la 5000 de lei, iar pentru radiodifuzorii cu acoperire națională – la 200 000 de lei.

În Republica Moldova sunt înregistrați 121 de radiodifuzori: 59 posturi de radio; 38 de televiziuni prin eter; 19 televiziuni prin cablu; și 5 televiziuni prin satelit.

Licența de emisie este acordată pe un termen de 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău