Noi tarife pentru conectarea neplătitorilor de TVA

  • 12 Martie 2015 12:07
Noi tarife pentru conectarea neplătitorilor de TVA

Serviciile electronice, lansate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), asigură simplificarea și optimizarea modalității de comunicare a contribuabililor cu SFS în primul rând pe aspecte care se referă la prezentarea rapoartelor fiscale.

Utilizarea acestor servicii oferă un șir de avantaje, și anume: posibilitatea de completare și transmitere în regim online a documentelor fiscale; excluderea cheltuielilor suplimentare de resurse în termeni de timp și bani aferente procesului de raportare și interacțiune cu SFS, excluderea necesității de imprimare a formularelor pe suport de hârtie și prezentarea la sediul IFS teritorial, disponibilitatea de prezentare a declarației 24/24 ore, 7 zile pe săptămână în condiții de maximă comoditate.

Reieșind din cele expuse, precum și având în vedere cererea existentă pe piață pentru aceste instrumente de interacțiune cu SFS, Î.S.”Fiscservinform” – administratorul tehnico-tehnologic al sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat, oferă oportunitatea de a beneficia de serviciile electronice fiscale agenților economici neplătitori ai T.V.A., care se pot conecta la acestea contra plată, în baza unor tarife avantajoase. Astfel, suma totală ce urmează a fi achitată de persoana juridică la conectarea inițială va constitui 480 lei, comparativ cu prețul din anii precedenți de 555 lei pentru pachetul OPTIM SET. Menționăm, că abonamentul include accesul nelimitat la toate  serviciile fiscale electronice disponibile pe portalul www.servicii.fisc.md și 2 semnături electronice de autentificare destinate conducătorului și contabilului-șef.

La etapa actuală, accesul la serviciile fiscale electronice se oferă pe o perioadă nedeterminată, iar termenul de valabilitate a semnăturilor electronice de autentificare, eliberate de către Î.S. „Fiscservinform”, este de 2 (doi) ani.

Pentru a beneficia de avantajele enunțate, va fi necesar de a încheia cu Î.S. „Fiscservinform” Contractul de conectare la serviciile fiscale electronice a persoanelor juridice.

Procesul de conectare la serviciile fiscale electronice se va realiza conform Instrucțiunii de utilizare a serviciilor fiscale electronice, aprobată prin Ordinul IFPS nr. 1223 din 26.08.2014 (MO nr. 282-289 din 26.09.2014)

Pentru informații suplimentare privind modalitatea de conectare și utilizare a serviciilor electronice fiscale, contactați Centrul de Apel a Î.S.”Fiscservinform” la numărul de telefon (022) 822-222.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău