Noi suspiciuni de infectare cu Ebola în Europa

  • 10 Octombrie 2014 09:12
Noi suspiciuni de infectare cu Ebola în Europa

Un britanic a murit în Macedonia, un caz suspectat de a fi fost febră hemoragică, iar în Franța autoritățile au plasat sub carantină o clădire cu persoane ce prezentau simptome.

Un cetățean britanic a murit în Macedonia, un caz suspectat de a fi fost febră hemoragică, iar în Franța autoritățile au plasat sub carantină pentru scurt timp o clădire din apropierea Parisului în care se bănuia că ar fi persoane infectate cu Ebola.

Suspiciuni sunt și în Cehia, unde un bărbat în vârstă de 56 de ani este testat la un spital din Praga.

Potrivit France Presse, Marea Britanie a anunțat ieri că va urma exemplul Statelor Unite și va proceda pe două aeroporturi la scanarea pasagerilor pentru a detecta orice temperatură anormală a corpului.

Starea infirmierei spaniole se înrăutățește

Între timp starea infirmierei spaniole care a contactat virusul se înrăutățește, iar autoritățile au modificat protocolul de securitate.

În timp ce starea infirmierei se înrăutățește, administrația nu dă semne prea multe să își asume responsabilitatea în acest caz.

Teresa Romero s-a oferit voluntar să-i îngrijească pe misionarii repatriați din Africa. Profesioniștii acuză o lipsă de formare evidentă în asistența cazurilor de Ebola, situație care a dus la comiterea de greșeli și, cu siguranță, la contagierea ce poate fi fatală în cazul Teresei.

Una din consecințele apariției primului caz de infectare cu Ebola pe teritoriul Spaniei este modificarea urgentă a protocolului de securitate.

Pentru prevenirea răspândirii virusului, autoritățile au decis că orice pacient cu stare febrilă poate fi considerat suspect de Ebola.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău