Noi rețineri în Dosarul La Soacra

  • 05 Aprilie 2016 14:25
Noi rețineri în Dosarul La Soacra

Un inspector al Direcției Comerț a municipiului Chișinău, un angajat al Centrului municipal de Sănătate Publică și un responsabil din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Centru au fost reținuți în dosarul exploziei de la localul ”La soacra”.Procuratura a anunțat marți, 5 aprilire, că a pornit urmărirea penală pe numele celor trei funcționari și că aceștia…

Un inspector al Direcției Comerț a municipiului Chișinău, un angajat al Centrului municipal de Sănătate Publică și un responsabil din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Centru au fost reținuți în dosarul exploziei de la localul ”La soacra”.

Procuratura a anunțat marți, 5 aprilire, că a pornit urmărirea penală pe numele celor trei funcționari și că aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.

Adjunctul procurorului municipiului Chișinău, Valeriu Bodean, a declarat că funcționariisunt suspectați că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și că ar fi luat mită pentru a ”închide ochii” la neregulile admise de către administratorii restaurantului. Astfel, a fost admisă utilizarea buteliei de gaz, a cărei exploatare este interzisă în localuri publice, a subliniat procurorul Valeriu Bodean.

„Am pornit urmărirea penală în trei cauze pentru posibila comitere a infracțiunilor de corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave. Avem trei persoane bănuite care au fost reținute pentru un termen de 72 de ore. Potrivit atribuțiilor lor de serviciu, dispuneau de pârghii și erau obligate să verifice modul de funcționare a cafenelei”, a declarat Valeriu Bodean.

Totodată, procurorii au finalizat urmărirea penală pe numele celor doi soți care administrau restaurantul ”La soacra”, iar dosarul urmează să fie trimis în instanță până la sfârșitul săptămânii. Ei riscă o pedeapsă de până la 10 ani de privațiune de libertate, a declarat Vlad Guzic, procuror în  cadrul Procuraturii Chișinău.

„În privința administratoarei responsabilă de gestiunea cu personalul și de achiziția mărfii, i-a fost imputat art. 183 – accident în muncă soldat cu deces de persoane. În privința administratorului, fondatorului și directorului întreprinderii i-a fost imputat și art. 183, și art. 301 Cod Penal – încălcarea tehnicii de securitate în întreprinderi supuse riscului exploziei”, a declarat Vlad Guzic.

În urma exploziei în localul ”La soacra” aflat în perimetrul Pieței Centrale din Chișinău carea avut loc la 9 ianuarie 2016, au avut de suferit 23 persoane, dintre care 4 și-au pierdut viața. Rudele victimelor s-au întâlnit de mai multe ori cu administrația locală și au cerut demisia primarului general al capitalei precum și a altor persoane responsabile. În cadrul primăriei a fost efectuată o anchetă internă, raportul fiind transmis procuraturii.

Totodată, familiilor victimelor le-au fost promise ajutoare financiare din Fondul de rezervă al primăriei municipiului Chișinău.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău