Noi restricții în Italia pentru a stopa răspândirea COVID

  • 19 Octombrie 2020 08:14
Noi restricții în Italia pentru a stopa răspândirea COVID

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat duminică seară o nouă serie de măsuri pentru a stopa recrudescența COVID-19, în special restricții legate de barurile și restaurantele și extinderea muncii de la distanță, notează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri "vor trebui să ne permită să înfruntăm noul val de contaminări care lovește sever Italia și Europa. Nu putem pierde timp. Trebuie să punem în aplicare aceste măsuri pentru a evita un nou lockdown generalizat ce ar pune economia în pericol", a declarat Giuseppe Conte într-un briefing de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului.

Filosofia generală este de a limita la maxim adunările și promiscuitatea rezultată, propice transmiterii virusului, în spațiul public sau în locuri private.

În timp ce restaurantele, care vor trebui să afișeze la exterior capacitatea maximă de primire, vor trebui să închidă cel mai târziu la miezul nopții și să primească cel mult șase persoane la o masă, barurile vor trebui să închidă la orele 18.00 dacă nu vor fi în măsură să ofere servicii la masă clienților pe scaune.

Administrația va trebui să ia măsuri pentru ca 75% dintre funcționari să lucreze de la distanță, regulă recomandată cu tărie și sectorului privat. Reuniunile de lucru în prezență vor trebui evitate în favoarea videoconferințelor.

Telemunca va trebui să reducă presiunea asupra transportului în comun care, pentru a respecta distanțarea fizică, va trebui să limiteze numărul de călători, în special la orele de vârf.

În același sens, guvernul a decis că intrarea la orele de curs din școli, unde va fi favorizat învățământul la distanță, să se facă eșalonat pentru a evita aglomerările.

Sărbătorile și târgurile locale, foarte răspândite în Italia, vor fi, de asemenea, interzise, afectând un sector care, potrivit sindicatului agricol Coldiretti, reprezintă 34.000 de locuri de muncă și o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro anual.

Sporturile colective pentru amatori, ca fotbal, baschet, vor fi și ele interzise.

La nivel local, primarii vor putea decide "închiderea pentru public, cu începere de la orele 21.00, a străzilor sau locurilor unde se pot crea aglomerări", a mai afirmat premierul Giuseppe Conte.

Italia, care până la sfârșitul lui septembrie a fost o excepție virtuoasă în Europa, se confruntă în prezent cu o creștere îngrijorătoare a numărului de contaminări. Vineri, a trecut pentru prima dată pragul de 10.000 de noi cazuri zilnice și a rămas peste acest nivel simbolic sâmbătă (10.935) și duminică (11.705). Circa 150.000 de teste sunt efectuate în fiecare zi în țară.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia (nord), Campania (sud), Lazio (centru) și Piemont (nord-vest). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău