Noi reguli privind activitatea membrilor CSM

  • 29 Octombrie 2018 11:33
Noi reguli privind activitatea membrilor CSM

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu mai pot deține două mandate consecutive. Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii a fost modificată și completată, iar amendamentele sunt deja în vigoare, scrie Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, durata mandatului de membru CSM este de patru ani și au fost făcute modificări și în partea ce ține de recuzarea membrilor CSM. Astfel, dacă, în urma admiterii cererii de recuzare a mai multor membri ai Consiliului, ședința nu este deliberativă, aceștia sunt substituiți de membrii supleanți, prioritate având membrul care a acumulat un număr mai mare de voturi.

În timpul exercitării mandatului și timp de 6 luni după încetarea calității de membru, reprezentanții CSM nu vor putea participa la concursul pentru promovarea într-o instanță superioară. Tot în această perioadă, este interzisă transferarea la o instanță judecătorească de același nivel a membrilor CSM din rândul judecătorilor, precum și a judecătorilor detașați la Institutul Național al Justiției și Secretariatul Consiliului Superior al Magistraturii. 

Restricțiile cu privire la numirea în funcțiile de membru al CSM  se aplică inclusiv persoanelor care au exercitat și/ sau exercită aceste mandate la data intrării în vigoare a legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău