Noi reguli de admitere în universitățile din Republica Moldova

  • 09 Iunie 2018 12:12
Noi reguli de admitere în universitățile din Republica Moldova

În acest an s-au schimbat regulile de admitere la universitățile din Republica Moldova. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat și aprobat în acest sens Regulamentul-cadru privind organizarea admiterii în ciclul I - studii superioare de licență pentru anul universitar 2018-2019.

Potrivit regulamentului, pentru admiterea 2018 nu sunt stabilite perioade de depunere a actelor.

Conducerea universităților va planifica perioadele de admitere în funcție de finalizarea examenelor de bacalaureat, a sesiunilor proprii de examene, precum și în funcție de personalul antrenat în acest proces.

Astfel, fiecare instituție de învățământ superior va trebui să-și reconcept ualizeze propriile strategii de admitere în funcție de specificul programelor de studii, autorizarea acestora, grupurile-țintă de abiturienți, precum și de modul de asigurare a calității studiilor oferite.

Prin decizii ale senatelor urmează să fie stabilite criteriile de admitere, formulele de calcul la admitere (ce medii vor fi luate în considerare: doar cea de bacalaureat sau și cea din anii de studii liceale), precum și probele de admitere (examene, teste, convorbiri).

Locurile la licență vor fi oferite pe domenii de formare profesională, dar nu pe specialități. Astfel, universitățile vor putea forma grupe de cel puțin 15 persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău