Noi reglementări la amplasarea publicității pe străzile din Chișinău

  • 22 Mai 2020 16:52
 Noi reglementări la amplasarea publicității pe străzile din Chișinău

Publicitatea stradală amplasată haotic în orașul Chișinău va dispărea treptat, începând cu acest an, promit autoritățile municipale. Conform unui proiect de regulament, prezentat astăzi, orașul va fi împărțit convențional în mai multe zone.

În unele publicitatea va fi restricționată, iar în altele practic va lipsi, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban spune că în Zona Ultracentrală practic nu se va permite publicitatea, în Zona de Publicitate Restrânsă se va permite un anumit fel de publicitate și în Zona de Publicitate Lărgită se va permite practic toată publicitatea, dar această zonă va fi spre periferia orașului.

Viceprimarul Victor Chironda a menționat că ultimul Regulament cu privire la reglementarea publicității în oraș a fost adoptat încă în anul 2007, fiind un document provizoriu, ce reglementează doar aprobarea publicității, fără alte detalii. Între timp, au apărut noi viziuni despre cum trebuie să fie publicitatea în oraș, ceea ce face necesară aprobarea unui nou document. Potrivit viceprimarului, panourile care sunt astăzi în oraș afectează securitatea traficului, comoditatea trotuarelor.

Victor Chironda a remarcat că publicitatea este o sursă substanțială de venit la bugetul municipal. În 2019, prin taxe, aceasta a adus în buget peste 24 de milioane lei. Până la 1 mai, au fost achitate 11 milioane de lei în buget.

În perioada decembrie-ianuarie, din oraș s-au scos 600 de dispozitive de publicitate, în special cele neautorizate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău