Noi reguli privind comercializarea apei minerale

  • 11 Februarie 2019 13:28
Noi reguli privind comercializarea apei minerale

Guvernul a aprobat trei regulamente sanitare care se referă la apele minerale, transmite IPN.

Este vorba despre Regulamentul sanitar privind exploatarea și comercializare apelor minerale naturale, Regulamentul sanitar privind stabilirea listei, limitelor de concentrație și cerințelor de etichetare pentru constituenții apelor minerale naturale și Regulamentul sanitar privind stabilirea condițiilor de utilizare a aluminei activate pentru eliminarea fluorurilor din apele minerale naturale și din apele de izvor.

Potrivit noilor reglementări, se interzice comercializarea apei minerale naturale ce conține compuși toxici sau care nu corespunde parametrilor organoleptici. În scopul protejării sugarilor și a copiilor mici, în cazul în care conținutul de fluor din apa minerală naturală depășește valoarea de referință (recomandată de OMS), eticheta va cuprinde o mențiune în acest sens, ușor vizibilă pentru consumatori.

Potrivit autorităților, aprobarea acestor trei regulamente va contribui la o mai bună informare a consumatorului privind compoziția apei minerale naturale. Iar armonizarea cu legislația UE se va reflecta benefic asupra promovării exportului și facilitarea comerțului pe piețele europene și pe alte piețe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău