Noi provocări în școlile românești din stânga Nistrului

  • 09 Decembrie 2013 18:56
Noi provocări în școlile românești din stânga Nistrului

Șase dintre cele opt școli cu predare în limba română din Transnistria sunt obligate să achite impozite în regiune.

Școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului sunt obligate de autoritățile neconstituționale să achite impozite în regiune. Directorului Liceului "Alexandru cel Bun" din Tighina, Maria Roibu, a declarat pentru Radio Chișinău că aceste acțiuni sunt noi provocări ale autorităților transnistrene, care vor să zădărnicească parcursul european al Republlicii Moldova.

Săptămâna trecută, forțele separatiste transnistrene au descins în mod abuziv la Liceul cu predare în limba română „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Vicepremierul Eugen Carpov și ministrul-adjunct al Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei au avut astăzi o ședință comună cu administrația liceului, unde au discutat despre presiunile din partea Tiraspolului.

Autoritățile de la Chișinău i-au cerut Tiraspolului să se abțină de la acțiuni unilaterale îndreptate împotriva școlilor. Aceste presiuni încalcă dreptul copiilor la educație, a subliniat vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.
Cele opt școli cu predare în limba română din stânga Nistrului au fost supuse presiunilor administrației separatiste transnistrene în repetate rânduri. Recent, sediul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol a fost încercuit cu sârmă ghimpată de către administrația școlii sportive, unde liceul închiriază sediul.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău