Noi preparate compensate pentru persoanele cu glaucom

  • 04 August 2023 11:16
Noi preparate compensate pentru persoanele cu glaucom

Pacienții asigurați care au glaucom au acces, din1 august, la încă trei medicamente compensate integral din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Medicamentele cu denumirea comună internațională dorzolamidum, pilocarpinum și combinația timololum+latanoprostum sunt indicate în tratamentul de bază al presiunii intraoculare crescute sau ca adjuvant în cazul pacienților care nu răspund la tratament cu alte preparate contra glaucomului, transmite IPN.

Medicamentele respective se prezintă sub formă de picături oftalmice și vor putea fi ridicate din orice farmacie contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină, în baza rețetei prescrise de medicul de familie.

Anual, de aceste preparate noi urmează să beneficieze circa patru mii de persoane, precizează CNAM.

Lista medicamentelor compensate indicate în tratamentul glaucomului poate fi consultată accesând Ordinul comun nr. 605/133-A din 21.06.2022 al ministrului sănătății și directorului general al CNAM cu privire la medicamentele și dispozitivele medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău