Noi oportunități pentru digitalizarea economiei: Republica Moldova va putea accesa granturi europene

  • 30 Mai 18:32
Noi oportunități pentru digitalizarea economiei: Republica Moldova va putea accesa granturi europene

Republica Moldova va beneficia de granturi pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării. Parlamentul a ratificat acordul dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul Europa Digitală.

Programul va fi implementat în perioada 2021 – 2027 și are un buget total de 7,6 miliarde de euro. Europa Digitală este un nou program de finanțare al UE axat pe digitalizarea întreprinderilor, cetățenilor și instituțiilor de administrare publică.

Astfel, entitățile juridice din țara noastră, organizațiile internaționale și persoanele fizice vor putea accesa granturi pentru implementarea proiectelor din domeniul digitalizării. Mai exact, sunt eligibile proiectele din domenii precum calculul de înaltă performanță, inteligența artificială, competențele digitale avansate, precum și implementarea și utilizarea optimă a capacităților digitale și interoperabilitatea.

Prin acest Program Uniunea Europeană urmărește accelerarea transformării digitale a economiei, a industriei și a societății.

Acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre în Programul Europa Digitală a fost semnat la Bruxelles la 19 februarie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău