Noi oportunități de cooperare în domeniul învățământului profesional tehnic

  • 10 Martie 2023 10:25
Noi oportunități de cooperare în domeniul învățământului profesional tehnic

Instituțiile de învățământ profesional tehnic vor deveni mai incluzive și vor asigura acces mai ușor la studii pentru persoanele din grupurile vulnerabile. Un proiect în acest sens va fi lansat în viitorul apropiat cu implicarea Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Obiectivele acestuia au fost discutate în cadrul întrevederii secretarei de stat a MEC Galina Rusu cu reprezentanți ai Consiliului Europei, transmite Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Discuțiile s-au axat și pe suportul de care au nevoie instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru a fi capabile să atragă în programele de formare profesională persoane din grupurile vulnerabile, care nu sunt încadrate în câmpul muncii și nu urmează nicio formă de instruire sau nu au pregătire profesională. Totodată, a fost abordată și facilitarea accesului pe piața muncii pentru absolvenți. 

Noul proiect -  „Sporirea dreptului la muncă în Republica Moldova”  va avea un  buget de 1 milion de euro, va fi implementat pe durata a trei ani, fiind cofinanțat de Agenția austriacă pentru dezvoltare și Consiliul Europei. Printre partenerii proiectului se numără Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratul de Stat al Muncii, Avocatul Poporului, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău