Noi nave F-16 vor completa escadrila Forțelor Aeriene Române. Următorul pas va fi avionul multirol de ultimă generație F-35

  • 11 Aprilie 2019 16:53
Noi nave F-16 vor completa escadrila Forțelor Aeriene Române. Următorul pas va fi avionul multirol de ultimă generație F-35

Încă cinci avioane F-16 vor completa escadrila Forțelor Aeriene Române, iar discuțiile cu partenerul portughez și cel american pe acest subiect sunt foarte avansate, spune ministrul apărării naționale de la București, Gabriel Leș.

El a precizat, totodată, pentru Radio Romania Actualități că au fost începute procedurile pentru achiziționarea altor 36 de avioane de luptă F-16, iar următorul pas va fi avionul multirol de ultimă generație F-35.

„Mergem mai departe să vedem care va fi soluția propusă de partenerul nostru strategic vizavi de cele 36 de avioane pe care dorim să le achiziționăm ca mai apoi să vedem ce înseamnă programul F-35. Au făcut informări și cei din Statele Unite. Suntem prinși în prima fază de achiziție pentru avioanele F-35. Cam așa ar trebui să sune viitorul pentru Forțele Aeriene Române. Important este să ne gândim prima dată la operaționalizarea escadrilei de F-16 și mă refer la cele 12, la cele cinci pe care le avem acum în fază foarte avansată, respectiv următoarele 36 și apoi bineînțeles să ne gândim la avionul Stealth, un avion foarte avansat tehnologic”, a declarat Gabriel Leș.

În ceea ce privește programul de înzestrare cu elicoptere de atac și de transport, ministrul Gabriel Leș a precizat că se așteaptă răspunsurile la solicitările formulate către companii pentru a începe procedurile de achiziție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău