Noi informații cu privire la descinderile de la vama Sculeni și Leușeni

  • 01 Noiembrie 2016 17:44
Noi informații cu privire la descinderile de la vama Sculeni și Leușeni

30 de persoane au fost reținute astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție la punctele vamale - Leușeni și Sculeni. Printre persoanele reținute sunt 14 vameși,trei polițiști de frontieră, șase operatori economici și șapte șoferi. În total au fost efectuate 40 de percheziții.

Ofițerii au constatat folosirea frauduloasă a carnetelor interbus de către transportatorii de pasageri în străinătate, cazuri de falsificare a datelor, utilizarea aceluiași carnet de către mai multe autocare, sau mituirea vameșilor.

Potrivit șefului Direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, operațiunea s-a desfășurat în cadrul unei cauze penale intentate în luna ianuarie a anului curent.

Colaboratorii Serviciului Vamal ar fi primit  sume de bani cuprinse între 20 și 650 de euro pentru a nu documenta ilegalitățile cu referire la utilizarea carnetelor interbus.

Cele 30 de persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Pedeapsa maximă pentru infracțiunile săvârșite prevede privațiune de libertate până la 10 ani.

Amintim că în această dimineață punctele vamale Leușeni și Sculeni au fost blocate timp de trei ore ca urmare a unor percheziții ale ofițerilor CNA și ale procurorilor anticorupție. Ambele posturi vamale și-au reluat ulterior activitatea și funcționează acum în regim normal.

Acum câteva săptămâni, au fost reținuți 28 de vameși de la posturile vamale Tudora și Palanca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău