Noi imagini din satelit arată apariția unor structuri ale Chinei la granița cu India unde s-au bătut recent sute de soldați

  • 25 Iunie 2020 19:50
Noi imagini din satelit arată apariția unor structuri ale Chinei la granița cu India unde s-au bătut recent sute de soldați

China a construit noi structuri în apropierea graniței cu India, unde la mijlocul lunii iunie a avut loc o bătaie generală între soldații celor două puteri nucleare, informează BBC, preluat de Digi24.ro

În prezent, oficialii celor două țări poartă discuții pentru a detensiona situația.

Armata indiană a anunțat că 20 de soldați au murit în urma confruntării și că au existat victime și de partea chineză, însă aceste informații nu au fost confirmate de Beijing.

Imagini noi din satelit arată buncăre, corturi și depozite de tehnică militară într-o zonă unde aceste facilități nu erau până acum.

Imaginile, oferite de compania de tehnologie spațială Maxar, au fost realizate pe 22 iunie. Structurile construite de China cu vedere la râul Galwan nu apar în fotografiile aeriene realizate în zonă la începutul lunii, informeză Reuters.

India și China nu au comentat pe marginea noilor imagini.

Bătaia din Valea Galwan, din teritoriul disputat Ladakh, a avut loc pe data de 15 iunie, la câteva săptămâni după ce oficiali înalți ai celor două țări au convenit "să rezolve pașnic situația din zona de frontieră". După conflict, cele două țări au încercat public să calmeze tensiunile.

Ce apare în imagini

Ajai Shukla, un cunoscut analist militar indian, a scris pe Twitter: "Există o tabără a Chinei în Valea Galwan, la 1,5 kilometri de partea indiană a Liniei de Control". Presa locală a citat surse din armata indiană care spuneau că mai multe construcții au fost ridicate de chinezi între bătaia din 15 iunie și discuțiile anterioare purtate la nivel de comandament".

Imaginile prin satelit realizate în luna mai nu prezintă structuri în apropierea zonei unde a avut loc bătaia între soldați.

Fostul diplomat indian P Stobdan, expert în problema Ladakh, a declarat pentru BBC că acele construcții sunt "îngrijorătoare".

Situația din zonă este descrisă în continuare ca fiind "foarte tensionată".

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău