Noi imagini cu nava rusă de desant Olenegorskiy Gornyak lovită de ucraineni: Pagubele sunt foarte mari

  • 11 August 2023 17:34
Noi imagini cu nava rusă de desant Olenegorskiy Gornyak lovită de ucraineni: Pagubele sunt foarte mari

O fotografie care prezintă pagubele suferite de marea navă de desant rusă Olenegorskiy Gornyak după ce a fost lovită de o dronă kamikaze ucrainene a fost publicată pe rețelele de socializare. Imaginile arată o navă de desant amfibie avariată care se află într-un doc plutitor și unde este supusă deja unor lucrări de reparații, scrie defenseromania.ro.

Una dintre fotografiile publicate arată partea dinspre babord a navei. Aceasta arată o gaură mare în carenă, care se află parțial sub linia de plutire.

Dacă comparăm înălțimea muncitorilor care stau lângă gaură, putem spune că dimensiunea aproximativă a acesteia este mai mare decât înălțimea a două persoane și aproximativ un metru și jumătate sau doi, adică aproximativ 4 x 3,5 metri.

Amploarea pagubelor suferite de partea laterală a navei rusești Olenegorsky Gornyak indică cât de puternică a fost focosul cu care a fost echipată drona kamikaze.

Nava rusă de desant “Olenegorsky Gornyak”, clasa Ropucha, a fost lovită, pe 4 august, de o dronă maritimă ucraineană în apropierea bazei navale rus de la Novorossiisk, reprezentând cea mai mare navă militară rusă grav avariată sau distrusă de ucraineni de la scufundarea crucișătorului Moskva. 

La scurt timp după atacul cu drone, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a dispus în aceeași zi ca nava Olenegorskiy Gornyak să fie remorcată pentru a fi adusă în portul din Novorossiisk. Rușii au grăbit remorcarea navei și aducerea acesteia în port, deoarece risca să ajungă pe fundul Mării Negre. După cum se poate observa în imaginii, nava rusă de desant se înclinase destul de mult.

Din cauza inclinării, nava a rămas în apropierea unuia dintre danele din portul Novorossiisk, timp de câteva zile. Nava a fost sprijinită și ancorată de alte nave pentru a preveni scufundarea să.

Potrivit unor rapoarte, pagubele provocate în urma atacului cu drone au fost la sala motoarelor navei. Acest lucru ar putea explica înaintarea navei cu ajutorul unor remorchere.

Reparare a navelor din cadrul Proiectului 775 este complicată din cauza faptului că acestea au fost produse de șantierul naval polonez Stocznia Północna (astăzi - Remontowa Shipbuilding), situat în Gdansk. Prin urmare, Rusia nu are acces la piese de schimb.

Cu toate acestea, este încă posibil să se repare nava avariată prin dezasamblarea altor nave care fac parte din aceiași clasă pentru a fi utilizate că piese de schimb.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău