Noi detalii despre perchezițiile de la MAI

  • 18 Mai 2016 17:02
Noi detalii despre perchezițiile de la MAI

Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție a efectuat astăzi 23 de percheziții în carul a trei cauze penale, în care sunt bănuiți angajați ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit procuraturii, este vorba despre trei cazuri de protecționism și extorcare de bani de către angajați ai Ministerului de Interne. În primul caz, polițiștii ar fi primit 4 mii de dolari de la 5 persoane care practicau activitatea neautorizată de schimb valutar, pentru a nu raporta cazul. În al doilea caz, un cetățean străin care transporta motoare de bărci fără acte de proveniență i-ar fi mituit pe polițiști cu 3 mii de euro, iar în al treilea, se presupune că alți angajați ai Ministerului de Interne protejau o grupare criminală ce punea în circulație substanțe narcotice. Numărul bănuiților nu este precizat.
 
Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și la birourile bănuiților. Procurorii anticorupție, colaboratorii MAI și ofițerii CNA efectuează în prezent acțiuni de urmărire penală, confruntări, audieri suplimentare ale părților vătămate și audieri ale bănuiților.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău