Noi detalii despre avionul EgyptAir înainte de a se prăbuși în mare

  • 02 Iunie 2016 13:44
Noi detalii despre avionul EgyptAir înainte de a se prăbuși în mare

Avionul EgyptAir, care s-a prăbușit pe data de 19 mai, a trebuit să aterizeze de urgență de cel puțin trei ori în cele 24 de ore înainte de accident, potrivit lui Jean-Paul Troadec, fostul director al autorității franceze pentru securitatea aviației.

Avionul EgyptAir, care s-a prăbușit pe data de 19 mai în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord, a trebuit să aterizeze de urgență de cel puțin trei ori în cele 24 de ore de dinaintea accidentului, a afirmat Jean-Paul Troadec, fostul director al Biroului de anchete și analize pentru securitatea aviației (BEA) din Franța, potrivit site-ului Euronews, care citează informații difuzate de postul public de televiziune France 3.

Troadec a mai spus că "Aceste noi descoperiri sunt importante pentru anchetatori. Nu putem presupune că știm cu exactitate ce s-a întâmplat la bord, însă nu este în totalitate normal ca un avion să se întoarcă de mai multe ori din drum, după un incident tehnic, fără a găsi nimic în neregulă", scrie Mediafax.

Sistemele de avertizare numite ACARS ar fi semnalat o anomalie la bord, la scurt timp după decolarea de pe trei aeroporturi unde avionul a aterizat. Aceste avertizări au fost investigate de fiecare dată de tehnicienii de la sol, care nu au fost gasit nimic în neregulă, iar avionul a primit aprobarea să decoleze și să-și continue zborul.

Fostul oficial a insistat că semnalele ACARS sunt emise în mod automat numai în cazul unei defecțiuni, iar modul normal de operare nu emite semnale.

Un avion aparținând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris și Cairo, a dispărut în noaptea de 18 spre 19 mai cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului.

Fuselajul avionului a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de orașul Alexandria, situat în regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane.

Miercuri, o ambarcațiune a Forțelor navale franceze a depistat semnale care probabil provin de la una dintre cele două cutii negre ale avionului EgyptAir.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău