Noi date despre masacrul din Sri Lanka: Zeci de cetățeni străini printre victime

  • 30 Aprilie 2019 11:50
Noi date despre masacrul din Sri Lanka: Zeci de cetățeni străini printre victime

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat că au identificat 42 de cetățeni străini printre persoanele decedate în urma atentatelor din data de 21 aprilie, care s-au soldat cu moartea a cel puțin 250 de persoane, relatează publicația Le Figaro.

Unsprezece dintre cetățenii străini identificați provin din India, șase din Marea Britanie, patru din China și trei din Danemarca.

Doisprezece cetățeni străini sunt considerați dispăruți și s-ar putea afla printre corpurile neidentificate momentan de la morga din Colombo, a transmis Ministerul de Externe din Sri Lanka.

Cinci cetățeni străini au fost răniți în urma atacurilor sinucigașe, care au vizat mai multe biserici și hoteluri din capitala statului Sri Lanka, în duminica Paștelui catolic. Aceștia sunt încă spitalizați în Colombo.

„Rămășițele a 25 de cetățeni străini au fost repatriate”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul de Externe.

Cel puțin 250 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din orașele Colombo, Negombo și Batticaloa.

Rețeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău