Noi confruntări armeano-azere la granița dintre cele două țări. Sunt raportate victime de ambele părți

  • 13 Septembrie 2022 08:11
Noi confruntări armeano-azere la granița dintre cele două țări. Sunt raportate victime de ambele părți

Forțele armate azere au atacat aseară așezările de-a lungul graniței cu Armenia cu ajutorul artileriei, mortierelor și dronelor, transmite NEXTA.

Ministerele apărării din ambele țări au confirmat confruntările. Autoritățile azere spun că acesta este un răspuns la provocările pe scară largă ale armatei armene. A existat, de asemenea, un mesaj despre victime ca urmare a luptelor în curs de la Ministerul azer al Apărării.

Potrivit NEXTA, premierul Armeniei, Pashinyan l-ar fi sunat pe Vladimir Putin înainte de reuniunea Consiliului de Securitate al Armeniei. Prim-ministrul Armeniei a considerat acțiunile forțelor armate azere inacceptabile.

Pe de altă parte Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că Armenia răspândește dezinformarea cu privire la bombardarea populației civile, a instalațiilor și a infrastructurii și că „contramăsurile” de  răspuns la provocările Armeniei „sunt de natură locală și sunt îndreptate împotriva instalațiilor militare legitime care sunt puncte de tragere. ”

Reprezentanții Ministerului Apărării din Armenia și Azerbaidjan au anunțat, în cadrul unor briefinguri, pierderi în rândul personalului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău