Noi condiții pentru vaccinul Pfizer

  • 08 Ianuarie 2021 16:42
Noi condiții pentru vaccinul Pfizer

Agenția Europeană a Medicamentului a decis că dintr-o fiolă de de vaccin anti-CIVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech pot fi vaccinate 6 persoane, si nu doar 5 cum era până acum. Decizia este luată pentru a eficientiza procesul de vaccinare și a imuniza mai multe persoane. Există însă și condiții care trebuie respectate, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, pentru a se putea obține șase injecții împotriva COVID-19 dintr-o fiolă, EMA cere folosirea unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri, întrucât dacă se folosesc seringi și ace standard este posibil să nu se poată extrage o cantitate de vaccin suficientă pentru șase doze.

Pe de altă parte, nu trebuie combinate mai multe fiole pentru obținerea unei doze complete, iar un vaccin nefolosit trebuie aruncat la șase ore după diluare, subliniază EMA. Agenția a răspuns astfel unei întrebări despre posibilitatea grupării conținutului unor fiole diferite pentru obținerea unei injecții de 0,3 mililitri, relatează Agerpres.

Comisia Europeană a anunțat tot vineri o comandă adițională pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opțiune, după criticile adresate Bruxellesului că nu a comandat anterior mai multe doze din acest vaccin, primul autorizat de EMA pentru utilizare în UE. Din comanda anterioară de 300 de milioane de doze, 200 de milioane de doze sunt programate să fie livrate până în septembrie, iar 75 de milioane de doze adiționale de vaccin ar urma să fie livrate în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Comisiei Europene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău