Noi condiții la depunerea dosarului pentru Premiul Național

  • 01 Iulie 2023 15:05
Noi condiții la depunerea dosarului pentru Premiul Național

Persoanele notorii vor putea semna o singură scrisoare de recomandare la concursul Premiul Național. Decizia a fost luată la prima ședință a Comisiei pentru decernarea Premiului Național, prezidată de ministrul culturii, Sergiu Prodan, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Culturii precizează că scrisorile de recomandare nu trebuie să depășească o pagină, se depun concomitent, exclusiv în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 28 iulie, ora 15.00.

Adițional, prin decizia Comisiei, s-a stabilit că dosarul va include suplimentar o recenzie –fie din partea instituției sau angajatorului, cu referire la activitatea/lucrările candidatului/candidatei, fie din partea unei instituții de profil, alta decât locul de muncă, sau din partea unei persoane cu expertiză în domeniu.

Lucrările științifice sau publicațiile urmează să fie prezentate în format electronic cu scanarea coperții și a paginilor nr.1 și 2, asigurând lizibilitatea textelor, iar candidatul/colectivul de candidați pentru Premiul Național trebuie să dețină calitatea de autor sau coautor al acestora.

Guvernul decernează anual până la 10 premii naționale în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței. Premiul Național constă din diplomă, medalie și recompensă bănească în valoare de 100 de mii lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău