Noi condiții de călătorie în Israel

  • 02 Martie 2022 17:36
Noi condiții de călătorie în Israel

Cetățenii Israelului, rezidenții permanenți și rezidenții temporari, deținători de pașaport sau ID izraelian, sunt exceptați de obligația de a prezenta un rezultat negativ al testului PCR/antigen înainte de a zbura spre Israel. Decizia este aplicată din 1 martie, transmite IPN.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova precizează într-un comunicat de presă că  cetățenii străini care călătoresc spre Israel sunt obligați să prezinte înainte de zbor un test negativ PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte la zbor. Rezultatul testului trebuie să fie în limba engleză și să conțină datele de pașaport ale pasagerului.

Sunt exceptați de la testare înainte de zbor cetățenii străini care s-au vindecat de COVID și pot prezenta la îmbarcare rezultatul pozitiv al unui test PCR sau antigen, efectuat în laborator, cu mai puțin de 3 luni înaintea plecării, cu condiția să fi trecut cel puțin 8 zile de la efectuarea testului cu rezultat pozitiv, sau dacă prezintă un certificat de recuperare emis de către autoritățile de sănătate publică ale statului Israel, cu condiția să fi trecut mai puțin de 3 luni de la recuperare.

Toți pasagerii, indiferent dacă sunt cetățeni ai Israelului sau străini, trebuie să completeze în format digital declarația „Israel Entry Statement form”, cu 48 ore înainte de zbor.

Toți pasagerii la sosire în Israel sunt supuși testării și intră în izolare pentru cel puțin 24 de ore, până la primirea rezultatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău