Noi ciocniri violente la Ierusalim. Peste 200 de răniți în urma confruntărilor dintre protestatarii palestinieni și polițiști

  • 10 Mai 2021 17:07
Noi ciocniri violente la Ierusalim. Peste 200 de răniți în urma confruntărilor dintre protestatarii palestinieni și polițiști FOTO: Getty Images/DIGI24.ro

Noi lupte de stradă între manifestanții palestinieni și poliția israeliană au avut loc luni dimineața la Ierusalim. Sute de persoane au fost rănite în urma confruntărilor din ultimele zile iar marșul naționaliștilor israelieni anunțat pentru luni ar putea degenera în noi violențe cu palestinienii, scrie BBC, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, peste 200 de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor violente dintre protestatarii palestinieni și poliția israeliană. Forțele de ordine au răspuns cu grenade lacrimogene, gloanțe de cauciuc și tunuri cu apă la pietrele și sticlele aruncate de manifestanți. 

Aceasta este deja a patra zi de proteste iar violențele sunt cele mai grave din Ierusalim din ultimii patru ani.

Tensiunile au crescut în ultimele zile din cauza unor posibile evacuări ale locuitorilor palestinieni de pe pământul revendicat de coloniștii evrei. În acest context, justiția israeliană a decis să amâne o ședință cheie programată pentru luni cu privire la soarta familiilor palestiniene amenințate cu evacuarea.

Marșul naționaliștilor israelieni ar putea degenera în noi violențe

Luni se serbează Ziua Ierusalimului, care marchează aniversarea când trupele israeliene au capturat întregul oraș, în 1967. Poliția israeliană a permis organizarea unui marș în ciuda temerilor că parada naționaliștilor israelieni ar putea degenera în violențe cu palestinienii.

Tot mai multe semne arată că violența începe să se răspândească. Duminică seară, militanții palestinieni din Fâșia Gaza au tras patru rachete către Israel, declanșând sirenele de raid aerian în sudul orașului Ashkelon și în zonele din apropiere, a declarat armata israeliană, potrivit The Guardian.

O rachetă a fost interceptată, în timp ce alte două au explodat în interiorul Fâșiei Gaza. Nu au fost raportate daune materiale sau persoane rănite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău