Noi cazuri de „sportivi suspecți” descoperite în Rusia, susține Agenția Mondială Antidoping

  • 17 Mai 2019 11:04
Noi cazuri de „sportivi suspecți” descoperite în Rusia, susține Agenția Mondială Antidoping

Studierea a mii de eșantioane recuperate de la fostul laborator antidoping de la Moscova a permis descoperirea unor noi "cazuri solide" de atleți suspecți care pot duce la sancțiuni, a anunțat, joi, un responsabil al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care a precizat că analizarea tuturor probelor se va încheia până la finele anului 2019, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Pot să confirm că am început să pregătim mai multe cazuri solide în strânsă cooperare cu federațiile internaționale care vor duce la noi sancțiuni pentru dopaj împotriva sportivilor implicați", a declarat Gunter Younger, directorul serviciului de Informații și anchete din cadrul AMA/WADA, cu ocazia unei reuniuni a consiliului director al instituției de la Montreal.

El a promis că "toți sportivii identificați ca suspecți" după analizarea eșantioanelor vor face obiectul unei "investigații complete". Însă oficialul AMA/WADA nu a precizat câte cazuri de dopaj au fost identificate de la debutul anchetei.

"Noi credem că vom putea termina majoritatea acestei proceduri în ultimul trimestru din 2019. Pentru toate cazurile identificate ca suspecte, noi vom încheia până la finalul anului", a adăugat Gunter Younger.

Agenția a anunțat, la finele lunii aprilie, că o echipă de experți a recuperat peste 2.200 de probe biologice de la fostul laborator moscovit, aflat în centrul sistemului de dopaj instituționalizat din Rusia din perioada 2011-2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău