NOI cazuri de infecție cu COVID-19 în R.Moldova. Primul caz tratat (INFOGRAFIC/VIDEO)

  • 18 Martie 2020 18:41
NOI cazuri de infecție cu COVID-19 în R.Moldova. Primul caz tratat (INFOGRAFIC/VIDEO)

Alte șase cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova, după testarea a 63 de persoane.

Informația a fost prezentată de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă. Alte 96 de persoane sunt suspectate de infecție cu noul coronavirus. În același timp, o persoană a fost tratată, testul repetat având rezultate negative.

Trei dintre aceste cazuri sunt de import, iar alte trei cu transmitere locală. Astfel, numărul persoanelor infectate cu coronavirus de tip nou se ridică la 36. Două persoane au fost tratate, potrivit datelor oferite de autorități. Președintele Igor Dodon a declarat că vor fi instituite sancțiuni penale pentru promovarea știrilor false, în contextul în care astăzi în presă au apărut zvonuri precum că situația privind infectarea cu noul coronavirus ar fi mult mai gravă decât o prezintă autoritățile. „Toate speculațiile legate de faptul că nu sunt locuri în spitale, că nu sunt suficienți medici, ar fi lipsite de adevăr,” a confirmat și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ea a precizat că la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt disponibile 160 de locuri, dintre care 75 de paturi sunt destinate pentru persoanele care sunt suspecte sau s-a confirmat infecția cu COVID-19. ”Pentru a asigura un regim normal de muncă a acestei instituții medico-sanitare, pentru că mai sunt internați pacienți și cu alte maladii infecțioase, noi am activizat Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, unde sunt internați cei care au forme ușoare de suspecții la COVID-19. În toate instituțiile respective sunt medici epidemiologi. Mai mult, avem suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie care ne-a oferit și medici epidemiologi și consultanți infecționiști care au consolidat rândurile medicilor din cadrul instituțiilor respective”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Igor Dodon a mai spus că Guvernul este la etapa de elaborare a unui pachet de măsuri pentru susținerea agenților economici. Totodată, el a adresat un apel către agenții economici să nu majoreze prețurile la produsele alimentare. În caz contrar, Igor Dodon a anunțat că acestea ar putea fi plafonate.

NOI cazuri de infecție cu COVID-19 în R.Moldova. Primul caz tratat (INFOGRAFIC/VIDEO)

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău