Noi cazuri de îmbolnăvire la Grădinița nr. 113 din Capitală

  • 17 Decembrie 2016 14:05
Noi cazuri de îmbolnăvire la Grădinița nr. 113 din Capitală

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău anunță despre încă patru cazuri de gastroenterocolită acută printre copiii de la grădinița nr. 113 din Chișinău. 

Solicitată de IPN, Elena Vorotneac, comunicatoarea Direcției municipale educație tineret și sport, a declarat că a fost emis un ordin de sistare temporară a activității grupei pe care o frecventează copiii care s-au îmbolnăvit. Grupa va rămâne închisă cel puțin până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Potrivit CSP Chișinău, trei copiii s-au îmbolnăvit pe 10 decembrie și un copil pe 15 decembrie. În prezent, un copil este internat la Spitalul Clinic municipal de Boli Infecțioase pentru Copii și trei primesc tratament la domiciliu.

Rezultatele investigațiilor de laborator la grupa bacteriilor enteropatogene a cadrelor didactice și angajaților de la blocul alimentar sunt negative, iar la portaj de Staphylococcus aureus la trei persoane testul este pozitiv. Din opt probe de mâncare, colectate în perioada 7-8 decembrie, într-o probă s-a depistat bacteria coliformă, ceea ce poate servi drept dovadă că există unele deficiențe în respectarea cerințelor igienice la procesul de utilizare a produselor finite. Cercetarea continuă.

Anterior Ministerul Sănătății a anunțat despre cinci cazuri de boli diareice acute  printre copiii grădiniței nr. 113 din municipiul Chișinău. Patru copii s-au îmbolnăvit de gastroenterocolită acută și un copil a suferit o toxiinfecție alimentară. Guvernul a dispus crearea unui grup de lucru care va investiga situația la grădinița în cauză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău