Noi atacuri ruse au avut loc miercuri asupra Kievului și în alte regiuni ucrainene

  • 19 Octombrie 2022 17:28
Noi atacuri ruse au avut loc miercuri asupra Kievului și în alte regiuni ucrainene

Mai multe explozii au fost auzite miercuri, 19 octombrie, în centrul Kievului, la scurt timp după declanșarea sirenelor antiaeriene, informează AFP.

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a anunțat ulterior că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât "mai multe rachete ruse" deasupra Kievului.

De la începutul acestei săptămâni, capitala ucraineană a fost atacată de mai multe ori de drone kamikaze ruse. Aceste lovituri care vizează în special infrastructuri energetice s-au soldat cu cinci morți, printre care, luni, o femeie însărcinată.

Cu puțin timp înainte de explozii, guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a informat pe Telegram că apărarea antiaeriană este "în acțiune" în această zonă, transmite Agerpres.

Guvernatorul regiunii Vinița, sud-vestul Ucrainei, a afirmat la rândul său pe Telegram că regiunea a fost vizată de rachete ruse și i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi.

Armata ucraineană a anunțat la rândul său că a doborât două rachete ruse în regiunea Cernigov, în nordul țării. O dronă de fabricație iraniană a explodat la Cernigov, capitala regiunii, potrivit guvernatorului.

Miercuri, Uniunea Europeană a anunțat că are "dovezi" care demonstrează că dronele utilizate de Rusia împotriva Ucrainei au fost furnizate de Iran și că pregătește sancțiuni împotriva Teheranului.

În total, forțele aeriene ucrainene au afirmat miercuri că, de la mijlocul lui septembrie, au distrus 223 de drone iraniene. Teheranul a negat de mai multe ori în ultimele zile că a furnizat arme și drone Rusiei pentru invazia ei asupra Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău