Noi atacuri nocturne cu drone asupra Kievului și altor orașe din Ucraina

  • 20 Iunie 2023 08:54
Noi atacuri nocturne cu drone asupra Kievului și altor orașe din Ucraina

Noi atacuri ruse „masive" au vizat în noaptea de luni spre marți, 20 iunie, capitala ucraineană Kiev și orașele Liov și Zaporojie, potrivit autorităților militare, care nu au informat deocamdată despre victime, transmite Agerpres.

„(Un) nou atac aerian masiv asupra capitalei", a scris administrația civilă și militară a Kievului pe canalul Telegram. Potrivit acesteia, drone explozive au atacat orașul în valuri, din direcții diferite.

"Deocamdată nu sunt informații cu privire la victime sau la distrugeri", a adăugat administrația, precizând că alerta a durat peste trei ore.

La Liov (Lviv, Lvov), în vestul Ucrainei, o "infrastructură critică" a fost lovită de drone, a scris pe Telegram șeful administrației regionale, Maksim Kozițski, fără a face mai multe precizări. Nu au fost semnalate persoane rănite.

Statul Major ucrainean a afirmat apoi că 28 de drone au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană din totalul celor 30 lansate de forțele ruse asupra Ucrainei în timpul nopții.

Administrația militară din Zaporojie (Zaporijjia), sudul Ucrainei, a anunțat la rândul său că orașul și împrejurimile lui au fost vizate de un "atac masiv" ce a vizat obiective civile. Potrivit informațiilor preliminare ale Statului Major, șapte rachete S-300 au fost trase asupra orașului Zaporojie și suburbiilor sale.

"După o noapte fără odihnă și zgomotoasă, situația din Zaporojie este stabilă. Slavă Domnului, nu sunt răniți și niciun imobil rezidențial nu a fost lovit", a scris pe Telegram secretarul consiliului municipal al orașului, Anatoli Kurtev. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău