Noi altercații la Vadul lui Vodă

  • 12 Aprilie 2012 14:37
Noi altercații la Vadul lui Vodă

O tentativă de reinstalare a barierei și a blocurilor de beton la postul căștilor albastre de lângă Vadul lui Vodă a dus la altercații între localnici din statele vecine și polițiști moldoveni pe de o parte, și militari din forțele de pace pe de altă parte.Bariera și blocurile de beton au fost instalate de militarii din contingentul rusesc al forțelor de pace, dar au fost…

O tentativă de reinstalare a barierei și a blocurilor de beton la postul căștilor albastre de lângă Vadul lui Vodă a dus la altercații între localnici din statele vecine și polițiști moldoveni pe de o parte, și militari din forțele de pace pe de altă parte.

Bariera și blocurile de beton au fost instalate de militarii din contingentul rusesc al forțelor de pace, dar au fost date la o parte de polițiști moldoveni și de localnici, iar militarii au opus rezistență. 

Audio: Președintele Asociației de cultură și drept ”Transnistria”, Anatol Croitoru

Incidentul de astăzi are loc la câteva zile înainte de vizita noului reprezentant al Kremlinului pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, în Republica Moldova, dar și pe fundalul vizitei unor inspectori ruși care verifică militarii de la depozitele de la Cobasna.

Bariera și blocurile de beton de la postul de lângă Vadul lui Vodă au fost date la o parte la începutul anului curent, după ce un militar din contingentul rus a ucis un tânăr din satul Pârâta.

Acest incident a provocat indignarea localnicilor, care au protestat timp de mai multe zile cerând desfințarea posturilor de control de la Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău