Nodul Gordian/Alexandru Flenchea: Tiraspolul a profitat foarte abil de situația pandemică, ca pretext, să facă ceea ce face deja de mulți ani, cu mai mult sau mai puțin succes, construind o așa-numită ”frontieră”

  • 23 Iunie 2020 15:08
0%
00:00:00
00:00:00

În problematica transnistreană, situația creată de pandemia de COVID-19 a scos la iveală faptul că operațiunea de menținere a păcii nu este eficientă, atenționează fostul vice-premier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, invitat al emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău.

El și-a exprimat îngrijorarea că posturile instalate ilegal în Zona de Securitate și măsurile restrictive care au îngrădit libertatea de circulație ar putea să fie permanentizate de autoritățile de la Tiraspol.

„Dacă situația pandemică a și scos ceva la iveală în contextul transnistrean, singurul lucru pe care l-a arătat e că operațiunea de menținere a păcii de fapt nu-și face treaba și este ineficientă. Tiraspolul a profitat foarte abil de situația pandemică, ca pretext, să facă ceea ce face deja de mulți ani, cu mai mult sau mai puțin succes, construind o așa-numită ”frontieră”. Pandemia și măsurile de carantină au servit un pretext bun, iar pacificatorii nu au fost în stare, de fapt, nu a fost capacitate instituțională, să intervină și să prevină această situație.

Era absolut evident, chiar din start, din prima zi, la 16 martie, când a fost decretată, dacă pot să spun așa, starea de urgență în Transnistria, că odată cu schimbarea situației din punct de vedere epidemic, măsurile restrictive nu vor fi eliminate sau, cel puțin, nu complet.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău