Pentru combaterea poleiului în Chișinău a fost aplicat peste 500 de tone de material antiderapant

  • 09 Ianuarie 2023 12:54
Pentru combaterea poleiului în Chișinău a fost aplicat peste 500 de tone de material antiderapant

Noaptea trecută în Chișinău au fost executate lucrări de întreținere și intervenții în scop de combatere a poleiului, fiind aplicat material antiderapant în volum de 508 tone, transmite Radio Chișinău.

Informația a fost prezentată de șeful Direcției Generale pentru Transport Public și Căi de Comunicație Vitalie Mihalache în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

Potrivit acestuia, în lucrări s-a intervenit cu 18 unități specializate, au fost antrenate 34 de utilaje speciale pentru curățarea trotuarelor și străzilor din curțile de bloc, iar la deszăpezirea manuală au fost implicați 390 de muncitori.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că pentru a stopa accidentele rutiere este nevoie de limitat regimul de viteză în centrul istoric al orașului până la de 30 km la oră:     

Includerea regimului de viteză de 30 km/h în centrul istoric. Astfel de măsuri sunt des întâlnite astăzi în toată Uniunea Europeană. Sunt două aspecte, unul reducere poluării și al doilea reducerea accidentelor. Un pieton lovit de o mașină care merge cu 30 km/h are de trei ori mai multe șanse să supraviețuiască și nu văd motive de ce noi nu am putea să aplicăm acest lucru”, a declarat Ilie Ceban în cadrul ședinței”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău