Bilanțul cutremurului din Filipine a ajuns la cinci morți

  • 17 Octombrie 2019 09:25
Bilanțul cutremurului din Filipine a ajuns la cinci morți

Bilanțul cutremurului cu magnitudinea 6,3 care a zguduit miercuri seara sudul Filipinelor, provocând alunecări de teren și un incendiu la un centru comercial, a crescut la cinci morți și mai multe zeci de răniți, informează DPA, preluat de Agerpres.

Puternicul seism resimțit în Cotabato de Nord și în provinciile din apropiere s-a produs în jurul orei locale 19:30 (11:30 GMT), a precizat Institutul Filipinez de Volcanologie și Seismologie (Phivolcs).

În jurul orei 05:00 joi, un alt cutremur, cu magnitudinea 5,3, a lovit provincia Davao Oriental. Potrivit Phivolcs, acest seism nu a fost o replică și până în prezent nu au fost raportate daune.

Cutremurul de miercuri seara i-a forțat pe locuitori să părăsească clădirile și centrele comerciale, iar pacienții din spitale au fost evacuați pe străzi.

În orașul Magsaysay din provincia Davao del Sur, unde majoritatea caselor au fost avariate, o fetiță de 2 ani a murit în somn, după ce a fost lovită de obiecte care au căzut peste ea, a indicat responsabilul local Anthony Allada.

Allada a adăugat că o mamă și copilul ei au murit după ce casa lor a fost îngropată de o alunecare de teren provocată de cutremur.

"A fost prima dată în viață când am trăit un astfel de cutremur", a declarat primarul orașului Davao, Sara Duterte, miercuri seara.

Potrivit unui oficial local, o fetiță de 7 ani din orașul Datu Paglas din Maguindanao a murit după ce un zid s-a prăbușit, iar în orașul M'lang din Cotobato un bărbat a suferit un atac de cord ca urmare a șocului și a fost declarat mort la sosirea la spital.

De asemenea, un incendiu izbucnit la un mall din General Santos imediat după cutremur a afectat trei etaje, însă cumpărătorii și angajații au reușit să se salveze, a indicat Oficiul Apărării Civile.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău