Nivelul apei în râurile Nistru și Prut a început să scadă

  • 28 Iunie 2020 11:22
Nivelul apei în râurile Nistru și Prut a început să scadă

Potrivit Serviciului Hidrometeorolorgic de Stat, la intrare în țară a început să scadă nivelul apei în râurile Prut și Nistru, inclusiv, cantitatea apei deversate din lacul de acumulare Dnestrovsc. În aceste condiții nu se așteaptă mărirea devărsărilor din lacurile de acumulare de la Costești – Stânca și Dubăsari.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații Excepționale continuă, între timp, să monitorizeze situația în lunca râurilor Prut și Nistru și să fortifice digurile de protecție.

Lucrări de consolidare a digurilor de protecție, vor avea loc și pe parcursul zile de astăzi, 28 iunie, în localitatea Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.

Pe parcursul zilei de ieri, 27 iunie, salvatorii și localnicii din satul Copanca, raionul Căușeni, au fortificat un dig de protecție pentru a preveni riscul de inundația a peste 900 hectare de terenuri agricole, dar și a 1200 de hectare de culturi agricole din stânga Nistrului. Lucrări similare au avut loc și în localitatea Ciorna, raionul Rezina.

Pe plaja de la Vadul lui Vodă situația va fi monitorizată în continuare de salvatori. Care datorită acțiunilor întreprinse au reușit protejarea sectorului de agrement din zonă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău