Nissan reduce drastic cheltuielile, în urma scăderii vânzărilor și a profitului (Reuters)

  • 27 Decembrie 2019 20:00
Nissan reduce drastic cheltuielile, în urma scăderii vânzărilor și a profitului (Reuters)

Nissan le-a cerut directorilor să scadă cheltuielile care nu sunt esențiale deoarece producătorul auto nipon se confruntă cu declinul vânzărilor și al profitului, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, citat de Agerpres.

Cel mai probabil, programul de reducere a cheltuielilor va continua și după anul financiar ce se va încheia la 31 martie 2020. Directorii vor renunța la deplasările și întâlnirile care nu sunt necesare și nu vor mai primi bonusuri pentru vânzări "pentru a economisi fiecare yen", au precizat sursele.

Decizia vine după Nissan a anunțat că angajații din SUA vor fi în șomaj tehnic în perioada 2-3 ianuarie. Vânzările Nissan pe piața americană au scăzut semnificativ, iar angajații companiei nu vor mai călători în Statele Unite, susțin sursele, care dau asigurări că firma deține suficiente lichidități.

În aprilie, Nissan a adoptat un plan menit să redreseze vânzările și să majoreze profitul, dar perspectivele s-au înrăutățit mai mult decât se anticipa. În noiembrie, compania a raportat un declin de 70% al profitului operațional în trimestrul doi din 2019.

"Ținând cont de situația cu care ne confruntăm pe plan global, vom adopta măsuri de reducere a costurilor", a declarat un purtător de cuvânt al Nissan.

Săptămâna aceasta, acțiunile Nissan au atins cel mai scăzut nivel din 2011 după ce Jun Seki, adjunctul directorului operațional și unul dintre cei care au candidat pentru funcția de director general, a anunțat că va părăsi grupul auto pentru a deveni președintele Nidec Corp.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău