Ninsorile abundente din ultimele ore au creat dificultăți șoferilor și drumarilor

  • 29 Decembrie 2014 11:54
Ninsorile abundente din ultimele ore au creat dificultăți șoferilor și drumarilor

Ninsorile abundente din ultimele ore au creat dificultăți atât șoferilor, cât și drumarilor pe mai multe trasee naționale.

În prezent cel mai greu se circulă pe sectorul de drum Slobozia Mare-Giurgiulești din raionele Cahul și Vulcănești. Potrivit șefului Direcției situații excepționale din Cahul, Ion Caraja, zeci de autospeciale, asistate de echipaje ale Inspectoratului Național de patrulare, au intervenit pentru a curăța stratul gros de zăpadă.   

În același timp, traficul feroviar și cel aerian se desfășoară în condiții de iarnă, fără probleme deosebite.

Potrivit șefei Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, la această oră cele trei localități din raionul Nisporeni și o localitate din raionul Cantemir, deconectate noaptea trecută de la curent electric, au fost reconectate la rețea.

Totodată, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează conducătorii auto să evite deplasările pe distanțe lungi, iar dacă acestea sunt inevitabile să fie echipați corespunzător. Din portbagajul mașinii nu trebuie să lipsească lopata, nisipul și lanțurile de iarnă. Șoferii trebuie să se pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin și bateria telefonului încărcată. În caz de situații de risc, populația poate apela pentru ajutor la numărul de telefon 901.

Și Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto să circule cu mare atenție și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău