Nimeni nu va face pușcărie în cazul ”Pădurea Domnească”

  • 05 Februarie 2015 10:09
Nimeni nu va face pușcărie în cazul ”Pădurea Domnească”

Sentința a fost pronunțată în seara zilei de ieri, de Judecătoria Fălești, care i-a achitat pe ceilalți trei inculpați în acest dosar din lipsa elementelor infracțiunii în acțiunile acestora.

Fostul vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu, învinuit de vânat ilegal și lipsirea de viață din imprudență a omului de afaceri Sorin Paciu în cazul ”Pădurea Domnească” a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani și amendă în mărime de 6 mii de lei. 

Este vorba despre fostul director al Agenției Moldsilva, Ion Lupu; precum și de directorul și inginerul de pază și protecție ai Rezervației Naturale „Pădurea Domnească.

 

Procurorii au solicitat aplicarea pedepsei reale cu închisoarea pentru toți inculpații. După analiza sentinței redactate, Procuratura va analiza motivele și legalitatea acesteia, urmând a fi decisă contestarea în ordine de apel, potrivit unui comunicat al instituției.

 

Amintim că vânătoarea de la Pădurea Domnească de la sfârșitul anului 2012, la care au participat mai mulți demnitari, inclusive fostul procurer general, a provocat o criză politică ce a dus la destrămarea fostei Alianțe pentru Integrare Europeană, iar guvernul Filat II a fost demis de parlament, fiind înlocuit cu guvernul Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău