Nimeni nu înțelege ce vrea Grecia

  • 17 Martie 2015 08:35
Nimeni nu înțelege ce vrea Grecia

Ministrul german de finanțe Wolfgang Schäuble a considerat luni că nimeni 'încă nu înțelege ce vrea în cele din urmă guvernul grec', în timpul unei dezbateri la Berlin.

'Până în prezent, nimeni nu a înțeles ce vrea în cele din urmă guvernul grec', a spus ministrul în timpul unei discuții asupra viitorului Europei organizată de Fundația Konrad Adenauer, apropiată de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, transmite Agerpres.


'Când Grecia încearcă mereu să convingă că problemele sale își au sursa în afara țării, ea nu spune adevărul poporului ei', a afirmat el. 'Asta e tragedia situației din Grecia, că elitele nu spun tot adevărul poporului lor', a adăugat el.

Potrivit lui Schäuble, țara a trăit, 'din cauza unor erori ale elitelor sale și nu din cauza Europei, Bruxelles-ului sau Berlinului, cu mult peste posibilitățile sale și încă mai mult cu euro', iar când Grecia trebuie 'să revină încet la realitate, e foarte rău'.

Pentru mulți greci, Wolfgang Schäuble, care întruchipează o linie dură în Europa față de Atena, a devenit o figură urâtă ce nu-și menajează criticile la adresa noului lor executiv, în special omologul său flamboiant de la Finanțe Yanis Varoufakis.

Ministrul grec al apărării Panos Kammenos, foarte puternic de dreapta, l-a atacat pe Schäuble sâmbătă într-un interviu în presa germană. El 'înveninează relațiile dintre cele două țări', a considerat ministrul, lider al partidului Grecii Independenți (Anel), partener cu stânga radicală SYRIZA din coaliția primului ministru Alexis Tsipras. 'Nu înțeleg de ce el atacă Grecia în fiecare zi cu noi declarații. Este ca un război psihologic', a declarat Kammenos într-un interviu pentru cotidianul popular Bild.

Tsipras se va duce luni la Berlin pentru prima sa vizită în Germania de la venirea la putere, la invitația dnei Merkel, într-un context de tensiuni diplomatice crescânde între cele două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău