Nikolai Dudoglo și-a depus mandatul de deputat și a părăsit Partidul Democrat

  • 28 Aprilie 2018 11:29
Nikolai Dudoglo și-a depus mandatul de deputat și a părăsit Partidul Democrat

Deputatul Partidului Democrat (PD), Nikolai Dudoglo, a anunțat vineri seara, pe contul său de facebook, că renunță la mandatul de parlamentar și părăsește PD în favoarea Mișcării ”Găgăuzia Nouă”.

”Sunt convins că a venit timpul să tranformăm Găgăuzia într-o regiune puternică, într-un model național de dezvoltare a unei unități teritoriale autonome a Republicii Moldova, în cadrul legislației actuale”, a subliniat Nikolai Dudoglo.

El a precizat că, în opinia liderilor PD, unele acțiuni ale sale ”încalcă principiile partidului și vectorul european de dezvoltare a statului”. ”Am fost rugat să fac o alegere și am făcută”, mai scrie Nikolai Dudoglo.În același timp, el i-a mulțumit ”conducerii PD, colegilor de partid și Parlament” pentru colaborare.

La 26 aprilie, conducerea PD îi ceruse explicații lui Nikolai Dudoglo privind implicarea sa în activitatea Mișcării ”Noua Găgăuzie”. Potrivit unui comunicat al PD, această organizație nonguvernamentală ”a devenit în realitate o mișcare cu obiective politice, care nu se încadrează în politica promovată de Partidul Democrat din Moldova”. 

”Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm ca prin obiectivele pe care intenționează să le promoveze în cadrul acestei mișcări devine incompatibil cu statutul de membru PDM și de membru al fracțiunii democrate din Parlamentul Republicii Moldova. În același timp, devine incompatibil cu viziunea și acțiunile pe care le promovăm pe linia modernizării pro-europene a țării”, se arată în comunicat. 

În 2011, Mișcarea socială ”Găgăuzia Nouă” își propunea să devină partid politic și să-și schimbe denumirea în ”Bugeacul Unit”, astfel încât să reprezinte interesele găgăuzilor și bulgarilor în Parlamentul de la Chișinău. Șeful de atunci al reprezentanței din Ceadîr-Lunga a Mișcării, Nicolai Telpiz, anunța că noul partid va fi de orientare prorusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău