Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială după „Super Tuesday” și refuză să-l susțină pe Trump

  • 06 Martie 19:45
Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială după „Super Tuesday” și refuză să-l susțină pe Trump

Ultima adversară a lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, Nikki Haley, a anunțat, miercuri, că își suspendă campania. Anunțul vine după înfrângeri așteptate în majoritatea covârșitoare a statelor disputate la „Super Tuesday” și după o concluzie evidentă deja de mai multe săptămâni – Donald Trump are suficient sprijin printre votanții republicani pentru a obține nominalizarea.

În ciuda victorilor sale decisive în majoritatea statelor, Trump arată, însă, o slăbiciune aparentă în mai multe competiții, un indiciu al faptului că nu reușește să obțină voturile cruciale ale locuitorilor suburbiilor americane, un segment de populație care i-a adus înfrângerea în 2020, scrie DIGI24.

De cealaltă parte, nici Biden nu o duce mai bine, devenind la aceste alegeri preliminare primul președinte în funcție de la Jimmy Carter care pierde o competiție electorală preliminară – a pierdut alegerile în Samoa americană în fața unui politician obscur.

Ieșirea din joc a lui Nikki Haley îl face pe Trump să devină câștigătorul prezumtiv al nominalizării republicane, pregătind, astfel, calea pentru un meci de revanșă cu Joe Biden în noiembrie.

Haley nu și-a anunțat susținerea pentru Trump, așa cum o fac de obicei candidații care părăsesc cursa și a declarat că fostul președinte va trebui să „câștige” voturile celor care au votat-o pe ea.

„Niciodată nu trebuie să te iei după mulțime, trebuie să iei propriile decizii. Donald Trump trebuie să câștige voturile celor din partidul nostru și din afara lui, cei care nu l-au susținut, și sper că va face asta”, a spus ea.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău