Nicu Popescu s-a întâlnit la Paris cu președintele Comisiei afaceri externe, apărare și forțe armate, Christian Cambon, și vicepreședintele Comisiei afaceri europene, Cyril Pellevat

  • 12 Iunie 2022 15:47
Nicu Popescu s-a întâlnit la Paris cu președintele Comisiei afaceri externe, apărare și forțe armate, Christian Cambon, și vicepreședintele Comisiei afaceri europene, Cyril Pellevat

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popoescu s-a întâlnit la Paris la Senatul Republicii Franceze cu președintele Comisiei afaceri externe, apărare și forțe armate Christian Cambon și vicepreședintele Comisiei afaceri europene Cyril Pellevat.

În cadrul întrevederii șeful diplomației moldovenești a mulțumit senatorilor francezi pentru susținerea acordării statutului de țară candidat pentru Republica Moldova și și-a exprimat speranța că legislativul francez va sprijini în continuare demersurile de modernizare și transformare europeană a țării noastre. Potrivit oficialului, senatorul Christian Cambon a acceptat invitația de a vizita Rep. Moldova în vederea avasnării în continuare a dialogului privilegiat moldo-francez, susține Nicu Popescu într-o postare pe Facebook.
 
”Am apreciat intensificarea dialogului pe dimensiunea parlamentară între țările noastre, evocând vizita recentă la Chișinău a delegației senatorilor francezi din cadrul Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova și am consemnat importanța contactelor dintre comisiile parlamentare de profil în vederea preluării celor mai bune practici în domenii precum justiția, apărare și securitate, finanțele, administrația publică locală, precum și pentru avansarea parcursului nostru ireversibil european. Am discutat situația regională, consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv asupra țării noastre și recuperarea socio-economică, fiind remarcată necesitatea consolidării rezilienței interne.” Amintim că Nicu Popescu se află într-o vizită oficială la Paris. Șeful diplomației moldovenești a avut întrevederi cu reprezentanții mai multor companii private franceze cu care a convenit accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni, lucrările căruia ar urma să înceapă până la sfârșitul acestui an. Nicu Popescu a avut întrevederi și cu Catherine Colonna, ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, întrevedere în cadrul căreia s-a pus accentul pe intenția de a semna, în timpul apropiat, Convenția pentru evitarea dublei impuneri și de a avansa discuțiile cu privire la conversiunea permiselor de conducere. Oficialul s-a întâlnit și cu reprezentanți diasporei moldovenești din Franța.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău