Nicu Popescu vine cu o reacție la distrugerea Barajului Nova Kakhovka, din regiunea Herson

  • 06 Iunie 11:17
Nicu Popescu vine cu o reacție la distrugerea Barajului Nova Kakhovka, din regiunea Herson

Ministerul de externe de la Chișinău condamnă acțiunea de distrugere a barajului de la Nova Kakhovka din teritoriul controlat de ruși în regiunea ucraineană Herson, scrie Radio Chișinău.

Acest act de barbarie va avea efect devastator afectând nenumărate vieți și prezintă riscuri semnificative pentru întreaga regiune, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de ministrul de externe Nicu Popescu.

Rusia trebuie trebuie trasă la răspundere pentru toate crimele comise în Ucraina, se mai afirmă în mesajul șefului diplomației moldovene.

Amintim că barajul Nova Kakhovka din părțile controlate de Rusia din regiunea ucrainea Herson a fost distrus, în această dimineață. Barajul alimentează cu apă Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară din Zaporojie, aflată, de asemenea, sub control rusesc.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de distrugerea barajului, în timp ce oamenii sunt îndemnați să se evacueze din calea inundațiilor.

Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a anunțat că președintele Volodymyr Zelenski va organiza o reuniune de urgență pe tema exploziei barajului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău