Nicu Popescu se va afla astăzi și mâine la Moscova unde are programate discuții cu omologul său rus, Serghei Lavrov

  • 16 Noiembrie 2021 09:03
Nicu Popescu se va afla astăzi și mâine la Moscova unde are programate discuții cu omologul său rus,  Serghei Lavrov

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu se va afla astăzi și mâine la Moscova unde are programate discuții cu omologul său rus, Serghei Lavrov. După cum anunța un comunicat al diplomației de la Chișinău, programul vizitei include întrevederi și cu alți oficiali ruși din Duma de Stat și Consiliul Federației, reprezentanții diasporei moldovenești și societății civile. De asemenea, Nicu Popescu va discuta despre „modalitățile concrete de normalizare a relațiilor bilaterale, căile de restabilire a dialogului politic și cooperării comercial-economice”.

Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale precum și formatelor de integrare regională.

Discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean vor fi un alt subiect în cadrul întrevederilor, ministrul moldovean urmând să reitereze necesitatea retragerii necondiționate și complete a militarilor și munițiilor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul citat.

Este de menționat și faptul că în prezent Republica Moldova nu are un ambasador numit la Moscova, după ce fostul diplomat Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău