Nicu Popescu: R. Moldova și Ucraina au înregistrat progrese în implementarea recomandărilor Comisiei Europene

  • 22 August 2023 10:59
Nicu Popescu: R. Moldova și Ucraina au înregistrat progrese în implementarea recomandărilor Comisiei Europene

Atât Republica Moldova, cât și Ucraina au înregistrat progrese semnificative în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, constată vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene. „Contăm pe faptul că acestea vor servi drept bază solidă pentru începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei videoconferințe pe tema aderării Republicii Moldova și a Ucrainei la UE, transmite IPN.

„Am menționat despre importanța unei cooperări mai strânse între Republica Moldova și Ucraina pe subiectul aderării la UE, inclusiv prin schimburi de experiențe a personalului antrenat în procesele aferente integrării europene. [...] Pe final, am exprimat ferma convingerea că viitorul Republicii Moldova și al Ucrainei este în marea familie europeană –  un spațiu al libertății, păcii și prosperității”, a menționat oficialul moldovean.

Nicu Popescu a reconfirmat, totodată, susținerea fermă pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Moldova va continua să ofere prietenilor ucraineni toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, a adăugat vicepremierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău