Nicu Popescu, la Moscova: Este în interesul cetățenilor din ambele țări să rezolvăm problemele care s-au adunat. Vom discuta cel mai probabil și despre reglementarea transnistreană

  • 11 Septembrie 2019 12:35
Nicu Popescu, la Moscova: Este în interesul cetățenilor din ambele țări să rezolvăm problemele care s-au adunat. Vom discuta cel mai probabil și despre reglementarea transnistreană

Republica Moldova și Federația Rusă sunt dispuse să rezolve problemele existente între cele două părți, au declarat miniștrii de externe de la Chișinău și de la Moscova. În cadrul unei vizite de lucru pe care o întreprinde în Federația Rusă, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a spus că va discuta la Moscova și reglementarea transnistreană. Relatează Cristina Popușoi.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, aflat într-o vizită la Moscova, la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov, a declarat că această întrevedere este o șansă de a începe faza de normalizare a relațiilor bilaterale.

Este în interesul cetățenilor din ambele țări să rezolvăm problemele care s-au adunat, să intrăm în faza de rezolvare a problemelor economice, sociale. Vom discuta cel mai probabil și despre reglementarea transnistreană. S-au adunat mai multe probleme, dar există voință politică de a le rezolva”, a declarat Nicu Popescu.

La începutul discuțiilor, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat că apreciază posibilitatea de a continua dialogul în ceea ce privește relațiile bilaterale, relațiile internaționale și reglementarea transnistreană.

Am observat că în declarațiile dvs. și ale prim-ministrului R. Moldova transpare interesul de a normaliza relațiile, de a rezolva problemele care s-au adunat”, a afirmat Serghei Lavrov. 

În cadrul vizitei la Moscova, Nicu Popescu are programate întrevederi cu oficiali ruși din Duma de Stat și Consiliul Federației, reprezentanții diasporei moldovenești și societății civile.

Analiștii politici atenționează, însă, asupra riscului că apropierea de Rusia va afecta suveranitatea Republicii Moldova și nu cred că Moscova își va schimba abordarea față de retragerea forțelor sale militare din stânga Nistrului.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău