Nicu Popescu, la întrevederea cu senatorii francezi aflați în vizită la Chișinău: Am remarcat intensitatea fără precedent a dialogului politic moldo-francez”

  • 18 Mai 2022 15:10
Nicu Popescu, la întrevederea cu senatorii francezi aflați în vizită la Chișinău: Am remarcat intensitatea fără precedent a dialogului politic moldo-francez”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Véronique Guillotin, președintele Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova al Senatului Republicii Franceze, aflată în vizită de lucru la Chișinău împreună cu senatorul Michel Canevet, cu scopul impulsionării colaborării moldo-franceze la nivel legislativ.

 În cadrul întrevederii, oficialii s-au referit la ultimele evoluții regionale generate de războiul din Ucraina și impactul asupra situației de securitate, economice și sociale din Republica Moldova.

În contextul transmiterii chestionarului completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind perspectiva aderării Republicii Moldova la UE.

Totodată, au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea bilaterală moldo-franceză în domeniul economic și investițional, infrastructurii și energetic.

„Am remarcat intensitatea fără precedent a dialogului politic moldo-francez și dinamica ascendentă a dezvoltării relațiilor între țările noastre.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău