Nicu Popescu, la Bruxelles: „Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene”

  • 11 Octombrie 2023 16:10
Nicu Popescu, la Bruxelles: „Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene”

Ministrul de externe Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu Olivér Várhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene și Simon Mordue, Consilier Șef pentru Politică Externă din cadrul cabinetului Președintelui Consiliului European.

Oficialii au discutat ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană și progresele substanțiale realizate de țara noastră în ultimul an. Accentul conversațiilor s-a pus pe faptul că suntem în mijlocul unui amplu proces de autoevaluare pentru a asigura compatibilitatea legislației naționale cu cea europeană (self-screening).

La fel, interlocutorii au fost informați despre elaborarea și punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare la Uniunea Europeană. Acest plan reflectă în mod clar obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până în 2030.

„Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene. Ne concentrăm pe eforturile de a avansa în procesul de aderare și ne bazăm pe sprijinul instituțiilor europene și al statelor membre pentru a iniția negocierile cu Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău