Nicu Popescu: În câteva luni tarifele la roaming cu România ar putea dispărea

  • 13 Septembrie 2019 09:07
Nicu Popescu: În câteva luni tarifele la roaming cu România ar putea dispărea

În câteva luni tarifele la roaming cu România vor putea dispărea, spune ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu. Pe lângă eliminarea acestor taxe, cu partea română se discută şi posibilitatea de a ne conecta şi la spaţiul UE, la fel fără taxe.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către Nicu Popescu în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Problema este că, la ieșirea din țară, cetățenii noștri au preţuri mari la roaming și, la fel, cetăţenii străini, care vin în ţara noastră. Uniunea Europeană deja a eliminat taxele de roaming în interiorul UE.  Interesul nostru e să ne conectăm la acest element şi beneficiu de integrare europeană şi de aceea noi discutăm subiectul dat cu mai mulţi parteneri, inclusiv cu Bruxelles-ul, iar acest lucru se va întâmpla mai repede în cazul României.”
 
Potrivit ministrului, R. Moldova a trimis deja un acord părţii române în acest sens.

„La Moldtelecom existau nişte căpuşe, firme care făceau ca apelurile să fie mai scumpe şi noi, ca ţară, trebuie să curăţăm Moldtelecomul de aceste căpuşe ca să putem ieftini preţurile şi acest lucru deja este în responsabilitatea Ministerului Economiei.”

„Nu este vorba de câteva zile, este vorba de câteva luni până să ne conectăm la opţiunea home roaming. Speranţa şi obiectivul meu este ca să vorbim fără roaming în iarna anului viitor, dar nu depinde doar de noi”, declară Popescu.

Referitor la autostrada Unirii, Popescu spune ca acest lucru va dura mai mulţi ani, inclusiv din cauze tehnice.

„Ceea ce am rugat noi şi partea română a fost de acord să prioritizăm segmentul acestei autostrăzi între localitatea Ungheni şi oraşul Iaşi.”
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
1,59 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,1 m/s
Mon
1 °C
Tue
2 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C
Fri
0 °C

Curs oficial BNM 19 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău