Nicu Popescu: În câteva luni tarifele la roaming cu România ar putea dispărea

  • 13 Septembrie 2019 09:07
Nicu Popescu: În câteva luni tarifele la roaming cu România ar putea dispărea

În câteva luni tarifele la roaming cu România vor putea dispărea, spune ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu. Pe lângă eliminarea acestor taxe, cu partea română se discută și posibilitatea de a ne conecta și la spațiul UE, la fel fără taxe.

Declarații în acest sens au fost făcute de către Nicu Popescu în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Problema este că, la ieșirea din țară, cetățenii noștri au prețuri mari la roaming și, la fel, cetățenii străini, care vin în țara noastră. Uniunea Europeană deja a eliminat taxele de roaming în interiorul UE.  Interesul nostru e să ne conectăm la acest element și beneficiu de integrare europeană și de aceea noi discutăm subiectul dat cu mai mulți parteneri, inclusiv cu Bruxelles-ul, iar acest lucru se va întâmpla mai repede în cazul României.”
 
Potrivit ministrului, R. Moldova a trimis deja un acord părții române în acest sens.

„La Moldtelecom existau niște căpușe, firme care făceau ca apelurile să fie mai scumpe și noi, ca țară, trebuie să curățăm Moldtelecomul de aceste căpușe ca să putem ieftini prețurile și acest lucru deja este în responsabilitatea Ministerului Economiei.”

„Nu este vorba de câteva zile, este vorba de câteva luni până să ne conectăm la opțiunea home roaming. Speranța și obiectivul meu este ca să vorbim fără roaming în iarna anului viitor, dar nu depinde doar de noi”, declară Popescu.

Referitor la autostrada Unirii, Popescu spune ca acest lucru va dura mai mulți ani, inclusiv din cauze tehnice.

„Ceea ce am rugat noi și partea română a fost de acord să prioritizăm segmentul acestei autostrăzi între localitatea Ungheni și orașul Iași.”
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău