Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei

  • 20 Februarie 2023 08:15
Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei

În timpul vizitei de lucru de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 20-21 februarie 2023, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu le va prezenta partenerilor europeni prioritățile noului guvern al Republicii Moldova și va discuta despre aderarea țării noastre la UE, implementarea reformelor și transpunerea acquis-ului comunitar în legislația națională, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Ministrul de externe Nicu Popescu va participa la lucrările Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, care este o reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor UE. La reuniune, oficialul moldovean se va referi la progresul în implementarea celor 9 recomandări din luna iunie 2022 ale Comisiei Europene și la accelerarea procesului de armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. Oficialul moldovean va aborda și amenințările cu care se confruntă țara noastră, securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienței țării și sprijinul important pe care ni-l oferă Uniunea Europeană în acest sens. 

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întâlniri cu Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Afaceri Externe (EEAS), Antonio Tajani, vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei și ministru al afacerilor externe, Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE precum și cu alți oficiali europeni. 

În cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni va fi discutată și organizarea la începutul lunii iunie de către Republica Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene. 

În marja vizitei sale la Bruxelles, ministrul de externe Nicu Popescu va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

Pentru informații actualizate din cadrul vizitei invităm instituțiile mass-media să urmărească conturile oficiale ale ministrului  Nicu Popescu pe Telegram, Twitter și Facebook

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer fragmentat
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău